(0)575 - 56 21 84

Watervast schuurpapier

Sabudo Import heeft een ruim assortiment waterproof schuurpapier op voorraad. Dit schuurpapier is uitermate geschikt voor het fijnere werk. Een groot voordeel van waterproof schuurpapier is het feit dat het over het algemeen langer te gebruiken is dan “standaard” schuurpapier. Dit komt door het gebruik van water bij dit type schuurpapier.

 

Het gebruik van watervast schuurpapier!

Waterproof schuurpapier wordt over het algemeen gebruikt in de lak en carrosserie industrie, maar ook de metaalindustrie maakt soms gebruik van dit type schuurpapier. De korrels op watervast schuurpapier zijn van siliciumcarbide, een scherpe korrel die erg lang mee gaat.

 

Vanzelfsprekend gaat watervast schuurpapier niet stuk als het in aanraking komt met water of als het onder water wordt gebruikt. Deze eigenschap maakt watervast schuurpapier in aanschaf wel duurder dan “standaard” schuurpapier.

 

Machine voor watervast schuurpapier

Bij de inzet van waterproof schuurpapier zijn wel aparte machines nodig. Deze heeft Sabudo Import ook in haar programma. Het speciale aan deze machines is, dat deze een watertoevoer kennen voor het goed functioneren van het waterproof schuurpapier. Overigens is het watervaste schuurpapier wel zonder water te gebruiken, maar het slijt dan vele malen sneller.

 

De ondergrond van watervast schuurpapier is van een latexmateriaal, dit is sterk, flexibel en water werend. De waterproof schuurpapieren zijn verkrijgbaar in korrelgroottes van 60 tot en met 3000.

 

Waterproof schuurpapier is over het algemeen niet geschikt voor grof hout, en wordt voornamelijk gebruikt om een fijn oppervlak nog fijner te maken.

 

Contact opnemen

Offerte aanvragen