(0)575 - 56 21 84

Slijpschijf steen

Slijpschijven die ingezet worden voor steen, zijn over het algemeen te herkennen aan het groene etiket. Daarnaast wordt in de omschrijving de korrel aangeduid met de letter “C”. Deze letter “C” staat voor silicium carbide. De “standaard” aluminium oxide korrel die gebruikt wordt bij de fabricage van slijpschijven is niet geschikt voor het gebruik in combinatie met steen. De extreme hitte die er ontstaat bij het steen slijpen is funest voor de “standaard” korrel. Slijpschijven voor steen zijn ook uitermate geschikt voor het gebruik bij gietijzer.

 

De kwaliteit van slijpschijf voor steen!

Ook slijpschijven steen zijn in diverse kwaliteiten te koop. Bij dit type schijf bepaald de hardheid de kwaliteit. Dus hoe harder de schijf, hoe beter de kwaliteit. Hoe hard een schijf moet zijn is weer afhankelijk van het type steen dat er bewerkt moet worden. Een andere factor bij het bepalen van de kwaliteit is de standtijd. De standtijd duidt aan hoelang een schijf bij “normaal” gebruik mee gaat. Heeft de schijf bijvoorbeeld een zware belasting te verduren, dan gaat deze minder lang mee.

 

Tegenwoordig is het gebruik van een speciale steen slijpschijf niet meer heel erg in trek. Ze worden steeds vaker vervangen door een slijpschijf gemaakt van diamant. Het grote voordeel van een diamantschijf is de langere standtijd, oftewel deze gaat bij “normaal” gebruik langer mee.

 

Het gebruik van slijpschijf voor steen

Slijpschijven voor gebruik bij steen zijn in diverse formaten te koop. Deze variëren van 100mm tot en met 500mm. Het formaat is hierbij afhankelijk van de machine die je gebruikt. Wordt er een haakse slijper gebruikt? Let dan goed op de hoogte van het toerental. Dit verschilt per schijf en per machine. Op de schijven staat altijd vermeld tot welk toerental ze gebruikt kunnen worden, het is om veiligheidsredenen niet de bedoeling dat hier naar boven toe afgeweken wordt.

 

Als een doorslijpschijf te warm is geworden, dan gaat hij dicht zitten en krijgt een verbrande kleur. Deze is dan niet meer te gebruiken.

 

Contact opnemen

Offerte aanvragen