(0)575 - 56 21 84

Slijpschijf metaal

Metaalslijpschijven hebben afhankelijk van het te bewerken materiaal een andere kleur. Helaas zijn deze kleurcodes niet bij elke fabrikant gelijk. De metaalslijpschijven die bij Sabudo Import te koop zijn hebben de kleuren blauw, zilver en rood. Slijpschijven die de kleur blauw hebben zijn hoofdzakelijk geschikt voor roestvrijstaal. Zilver/grijs is geschikt voor staal en rood/oranje is geschikt aluminium.

 

Deze schijven zijn gemaakt van aluminium oxide korrel, zirkonium korrel, keramische korrel, cubitron korrel en siliciumcarbide korrel. Dit materiaal wordt bijeen gehouden door een glasvezel basis.

 

De kwaliteit van de metalen slijpschijf!

De kwaliteiten zijn afhankelijk van het slijpmateriaal. De hardheid van de schijf wordt aangeduid door de letters A tot en met Z. A is heel zacht en Z is heel hard. LET OP! Met de kwaliteit wordt niet bedoeld of een schijf goed of slecht is. Overigens is dit altijd pas achteraf te bepalen. De kwaliteitsbepaling is een ingewikkeld proces. Dit is per fabrikant verschillend. Schijven van verschillende fabrikanten zijn doorgaans niet vooraf met elkaar te vergelijken! Belangrijk is om te weten welke schuurgrondstof erin verwerkt is. Mindere kwaliteit schijf heeft een mindere kwaliteit grondstof. Dit is verschil is merkbaar in de standtijd van de schijf.

 

De hardheid van een metalen slijpschijf

De hardheid van de korrel bepaalt ook mede de hoogte van de kwaliteit van de slijpschijf metaal.

 

Contact opnemen

Offerte aanvragen