(0)575 - 56 21 84

Korrel schuurpapier

Bij schuurpapier wordt de grofte van de korrel aangeduid met de letter “P”. Dus P40 betekent een korrelgrofte van “40”. Hier geldt dat hoe hoger het getal hoe meer korrels per vierkante centimeter dus hoe fijner de schuurkorrel. Om de juiste korrelgrofte te kiezen is het van belang dat je goed weet wat je doet. Ook het materiaal waar het op gebruikt gaat worden is belangrijk. Gebruik je bijvoorbeeld en zacht materiaal als hout dan is het effect met een grove korrel erg groot. Daarnaast is een fijnere korrel meer geschikt voor de afwerking. Een andere belangrijke keuze die er gemaakt zou kunnen worden is het feit dat bij een grovere korrel het werk sneller klaar is, zoals in het voorbeeld van grof schuurpapier in combinatie met zacht hout.

 

Korrelgroote van schuurpapieren voor hout!

Voor hout worden over het algemeen schuurpapieren gebruikt met een korrelgrote van 40 tot en met 240. Bij Sabudo Import leveren we een zeer divers gamma aan schuurmaterialen. Onze korrelgrote varieert van 16, dit is erg grof, tot en met korrel 3000. Deze uitzonderlijke fijne korrel wordt bijvoorbeeld gebruikt in de lak en carrosserie industrie.

 

Korrel schuurpapier bij Sabudo Import

Het schuurpapier wat Sabudo Import in haar assortiment heeft is zowel geschikt voor handmatig gebruik als voor gebruik met de machine.

 

Contact opnemen

Offerte aanvragen