(0)575 - 56 21 84

Swipe to the right

Purple Grain: Agressief. Volhardend. Egonomisch

Door sabudo import 12 april 2016


Purple Grain

Agressief. Volhardend. Ergonomisch


De nieuwe slijp innovatie van Lukas. Deze nieuwe schijven van Lukas zijn dit jaar geïntroduceerd op de beurs in Duitsland. De kracht van de nieuwe Purple Grain schuilt hem in het feit dat ze agressief als een fiberschijf zijn, volhardend als een lamellenschijf en verslijt als een afbraamschijf.


De kracht van Purple Grain:

  • Korrel is vrij en in de juiste positie gericht
  • Koel slijpen
  • Weinig krachtinspanning
  • Steunschijf is geïntegreerd
  • Verslijt gelijkmatig
  • Wordt niet zacht of bros
  • Ronde vorm verslijt langzamer als een lamel
  • CERAMIC-korrel


Door het gebruik van de nieuwe CERAMIC-korrel is ervaar je een goede standtijd, pittige afname en lichte bewerkingskracht. Daarnaast zorgt de speciale plaatsing van de korrel voor een koele slijpervaring.

Alfra Rail Kernboren koop je bij Sabudo Import

Door sabudo import 17 maart 2016
Al jaren levert Sabudo Import Rail kernboren aan de meest uiteenlopende specialisten. Echter de laatste tijd is er steeds meer vraag naar de kwaliteitsproducten van Alfra en vonden wij het tijd om hier eens wat meer aandacht aan te geven.

Lees meer Posted in: Nieuws

Kwartaalmonitor industrie: Positieve cijfers voor MKB-metaal

Door sabudo import 17 november 2015

Gelezen via de metaalunie(.nl)

De kwartaalmonitor van het CBS geeft de stand weer van de Nederlandse industrie. Ontwikkelingen op het gebied van productievolume, omzet, prijs , faillissementen, vacatures en ondernemersvertrouwen treft u hierin aan.

Behalve de metaalsectoren worden ook de ontwikkelingen van belangrijke afzetmarkten van het MKB-metaal omschreven. In de monitor worden de economische trends van de volgende sectoren beschreven:


• Voedings- en genotmiddelenindustrie
• Aardolie-, chemische, rubber- en kunststofproductenindustrie
• Basismetaal- en metaalproductenindustrie
• Elektrotechnische en machine-industrie
• Transportmiddelenindustrie

> Bekijk de gehele monitor.

Sabudo Import trotse partner van Lukas slijpmaterialen

Door sabudo import 5 november 2015

Sinds een aantal maanden is het merk Lukas flink aan de weg aan het timmeren in Nederland. En Sabudo Import werkt daar aan mee. Wij zijn een trotse leverancier van het complete assortiment van Lukas slijpmiddelen

U kunt bij Sabudo Import terecht voor alle vragen omtrent het product assortiment van Lukas, indien gewenst komen we bij u langs. Hierbij is het ook mogelijk dat we samen met de Lukas vertegenwoordiger komen. Zo kunnen we nog beter uitleggen wat we voor elkaar kunnen betekenen.


Lees meer Posted in: Nieuws

Slijpbandjes, wat kun je er eigenlijk mee?

Door sabudo import 3 augustus 2015

Wij leveren diverse soorten slijpbandjes. De bandjes zijn verkrijgbaar in diverse materiaal uitvoeringen zoals:

- Aluminium oxide

Deze slijpbandjes worden in serieproductie, bij nabewerking en in de montage gebruikt. De bandjes zijn gemaakt van scheurvast volkunsthars. Door de goede korrelhechting wordt een lange levensduur bereikt. Wij raden aan om een slijpolie te gebruiken, in het bijzonder bij het bewerken van lichtmetaal.


- Zirkonium

Deze slijpbandjes worden bij voorkeur gebruikt voor de zwaarste toepassingen. Het zirkonium materiaal maakt dit mogelijk. De korrel heeft een agressieve snijcapaciteit bij verhoogde aanzetdruk en geeft een uitstekende materiaalafname. De combinatie van gebruikte materialen draagt zorg voor koele slijping en een goede standtijd.

Deze slijpbandjes zijn o.a. geschikt voor roestvaste edelmetalen, harde NE-metaallegeringen, glasvezelversterkte kunststoffen etc.


- Keramisch

Keramische slijpbandjes hebben een zeer hoge verspaningscapaciteit. Hierdoor hebben de bandjes een zeer agressieve werking.


- Diamant

Diamant slijpbandjes zijn bijzonder geschikt voor het bewerken van slijtage bestendige lagen als Wolfram, chroom en titancarbid. Tevens geschikt voor het verwijderen van keramische lagen en het sljipen van glas, hardmetaal als GFK.

Tips bij het gebruik van onze slijpschijven

Door sabudo import 3 juli 2015

Wij hebben enkele tips op een rijtje gezet waardoor u onze slijpschijven nooit meer verkeerd zult gebruiken.


Nooit doen!

1. Doorslijpschijven zonder glasvezel versterking op handmachines gebruiken.

2. Schijven nooit in vochtige omgevingen of onder extreme temperaturen bewaren.

3. Beschadigde schijven monteren.

4. Maximale overschrijding van het toerental.

5. Schijven met geweld op spanflenzen/as monteren.

6. Spanflenzen niet te sterk aantrekken, vervorming vermijden.

7. Zonder juiste beschermkap werken.

8. Geen zijwaartse druk op doorslijpschijven uitoefenen.

9. Doorslijpschijven verkanten of ver klemmen.

10. Zonder beschermbril en persoonlijke beschermkleding werken.

11. Na uitschakelen schijven afremmen op materiaal.

12. Afbraamschijven onder hoek van minder dan 30 graden gebruiken.

13. Wanneer er geen goede controle over de machine is.

14. Slijpen op onveilige werkplek.


Als u meer informatie wilt hebben over het gebruik van onze slijpschijven, dan komen wij graag langs. Ook geven wij telefonisch advies. Bel ons via: 0575-561284

Goed nieuws van de metaalsector

Door sabudo import 2 juli 2015

"Hogere afzetprijzen metaal, conjunctuurbeeld beter"


Wij kwamen dit bericht tegen op de website van de metaalunie en vinden dit bijzonder interessant voor onze klanten. Hieronder lees je het vervolg van dit bericht:


De afzetprijzen van (basis-) metaalproducten en producten van de machine- en auto-industrie waren in mei iets duurder dan een jaar eerder meldt het CBS. Voor de gehele industrie geldt dat de afzetprijzen in mei lager legen dan een jaar geleden. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de lage olieprijs. Maar ook producten van de voedings- en genotmiddelenindustrie waren ruim 4 procent goedkoper dan een jaar eerder. Dat hangt onder meer samen met de prijsdaling van zuivel door het afschaffen van de melkquota per 1 april. Ook de prijzen van de kunststof- en rubberindustrie waren iets lager. Conjunctuurbeeld weer een stuk beter
Het conjunctuurbeeld volgens de Conjunctuurklok is in juni 2015 een stuk beter dan in mei, maakt CBS bekend. Vanaf de zomer van 2013 tot het voorjaar van 2014 verbeterde de conjunctuur continu, daarna ging de verbetering stapsgewijs. Vanaf mei versnelt het economisch herstel. De Nederlandse economie was in het eerste kwartaal van 2015 bijna terug op het niveau van voor de crisis.

Producenten en consumenten positiever
Het vertrouwen van de ondernemers in de industrie is in juni verder toegenomen en bereikte het hoogste niveau in ruim 4 jaar tijd. Producenten in de industrie waren vooral positiever over de toekomstige productie. Ze waren ook iets beter te spreken over hun orderportefeuille. Het vertrouwen van consumenten verbeterde aanzienlijk en kwam uit op het hoogste niveau in bijna acht jaar tijd. De toename van het vertrouwen komt vooral doordat consumenten positiever oordelen over het economisch klimaat. Zowel het producenten- als het consumentenvertrouwen ligt ruim boven het langjarig gemiddelde.

Belangrijk nieuws voor de metaalsector

Door sabudo import 27 mei 2015

"Metaalsector kondigt 24-uursstaking aan"

Bovenstaande kop stond vanmorgen op de voorpagina van nu.nl. Het betreft het onderstaande nieuwsbericht.


Citaat van nu.nl:

Werknemers in de metaalsector gaan vrijdag in staking, nadat onderhandelingen over een nieuwe cao zijn mislukt.


Onder meer bij DAF in Eindhoven zullen acties plaatsvinden, werd dinsdag bekendgemaakt.


Ook in de regio's Rotterdam, Zeeland en West-Brabant en in Noord-Holland wordt het werk vrijdag voor 24 uur neergelegd, aldus vakbonden FNV Metaal en CNV Vakmensen.De bonden hadden eerder al gewaarschuwd voor acties nadat werkgevers in de metaalsector ultimatums in zowel de grootmetaal als de kleinmetaal hadden laten verlopen.De bonden eisen onder andere meer loon en betere regelingen voor invulling van de arbeidstijden.DAF Trucks valt onder de cao grootmetaal. Daarin zijn in totaal circa 140.000 werknemers actief. In de kleinmetaal zijn dat er nog eens 285.000.


Meer informatie vind je ook op de website van de metaalunie

Lees meer Posted in: Nieuws

Rottluff koop je bij Sabudo Import

Door sabudo import 7 mei 2015

Rottluff en Sabudo Import een prima combinatie
Uw voordeel met Rottluff is de ruim 100 jarige productie ervaring met afbraam- en doorslijpschijven. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën, de modernste automatische persmachines uit Europa, genuanceerde productieprocessen, verantwoordelijkheden nemen voor nu en in de toekomst, efficiënt en onbureaucratisch werken, ook voor bijzondere wensen, zorgen ervoor dat Rottluff slijpschijven wereldwijd op hun bestemming aankomen.


Door verschillende vragen van de afnemers is een omvangrijke productenpallet ontstaan van afbraam- en doorslijpschijven voor alle sectoren in o.a. RVS bewerking, gieterijen, automobielindustrie, schipbouw, enz.


ROTTLUFF: Certificeerde kwaliteit en zekerheid. Dit merk is gecertificeerd naar EN ISO 9001: 2000

Alle producten voldoen aan de normen van oSa

ANSI B 7.1

EN 12413

EN 13236

EN 13743


Investeren en technologie

Kwaliteit blijven leveren betekent investeren in de toekomst doormiddel van nieuwe aanpassingen in het machinepark

Gebruikmakend van moderne persmachines waardoor gelijk blijvende sterkte en verdichtingen zijn gewaarborgd. De elektronische sturing van de hardheidovens laten geen temperatuur afwijkingen toe, zo is een optimale uitharding gegarandeerd.

Een ding staat vast: In het tempo van heden moet men met strategieën reageren, de kwaliteit, snel en flexibel handelen als hoofddoel stellen.

Meer dan voorheen komt het erop neer snel en flexibel op markt veranderingen aan te sluiten, te ageren en te reageren en daarbij de maximalisering naar de wensen van de klant op de voorgrond te stellen.


PROGRESS - productielijn

Vanaf nu doorslijpen met de HighCut-Solution voor maximale standtijd en doorslijpprestaties doormiddel van innovatieve bindingstechnologie. Zeer snelle doorslijpsnelheid bij lage doorslijptemperatuur. Bijna reukloos en stof arm. Voor perfect doorslijpen in diverse RVS soorten en edelmetalen. Precieze sneden.


PROMAX - productielijn

De PROMAX doorslijp- en afbraamschijven zijn ontwikkeld om aan de hoogste industriële kwaliteitseisen te voldoen. Groot materiaal bereik voor o.a. RVS, edelmetalen, staal, aluminium, gietijzer en steen. Materiaal afname en levensduur zijn de belangrijkste factoren om arbeidskosten te laten zakken en de handhaving hiervan in de PROMAXcc serie is zeer eenvoudig.


PREMIUMFLEX - productielijn

De PREMIUMFLEX doorslijp- en afbraamschijven leveren een zeer hoge prestatie tegen uitstekende prijzen. Deze zijn inzetbaar in een groot materiaal bereik zoals staal, aluminium, edelmetalen, steen en gietijzer.


BASE-X productielijn

De BASE-X lijn is ontwikkeld voor de doe het zelf markt en voldoet aan de eisen van een snelle werking in combinatie met een perfecte standtijd. Bovendien is de BASE-X lijn gunstig geprijsd.

Vanaf nu zaagt u met de HighCut Solution

Door sabudo import 30 april 2015

Vanaf nu zaagt u met de HighCut-Solution

Sabudo Import heeft vanaf nu ook de nieuwe HIghCut Solution schijven van Rottluff. Deze nieuwe kwaliteit wordt geleverd onder de noemer: PROGRESS. Volgens Lukas zal de klant overtuigd worden dankzij: snelle, nauwkeurige snijmogelijkheden, uitzonderlijke standtijden en optimale ergonomie.


De PROGRESS schijf is geoptimaliseerd voor het snijden in staal en RVS. Daarnaast zijn ze milieuvriendelijk geproduceerd en geurarm tijdens het gebruik.